Kesän kauneutta ja uusi kaupparekisterin säädös

12 heinäkuun, 2019 | Kirjoittanut BARIKKI

Kesä on kauneimmillaan ja monelle se voi tarkoittaa hetken hengähdyksen mahdollisuutta loman muodossa tai sitten pieninä lepohetkinä arjen lomassa mm. torikahvien, marjojen keruun tai ulkoliikunnan muodossa.

Kesä voi olla myös kiireisin työaika, joten kiitos kaikille matkailupalveluissa, alkutuotannossa ja muissa kesän töissä ahertaville! Me talvi- ja kevätaikaan kiireiset tilitoimistoihmiset käymme mielellämme retkillä, kesätapahtumissa ja muissa palveluissa kesän vapaahetkenämme

Verohallinto ja kaupparekisteri ovat ahertaneet ennen kesätaukoa ja julkaisseet uusia ohjeitä ja päätöksiä. Ohessa muutama yrityksiä koskeva päätös tiedoksi:

Yrityksen omistajat merkitään kaupparekisteriin

Kaikkien osakeyhtiöiden on ilmoitettava omistajansa 1.7.2019 alkaen kaupparekisteriin. Ilmoittaminen ja rekisteröinti perustuvat rahanpesulakiin ja EU-direktiiveihin. Edunsaajina ilmoitetaan henkilöt, jotka täyttävät vähintään yhden seuraavista edellytyksistä:

  • omistaa yli 25 prosenttia yrityksen osakkeista suoraan tai välillisesti toisen yrityksen kautta
  • äänivalta yli 25 prosenttia suoraan tai välillisesti toisen yrityksen kautta
  • käyttää yrityksessä tosiasiallista määräysvaltaa muulla perusteella, esim. osakassopimuksen nojalla

Ilmoitus tulee tehdä 1.7.2019 – 1.7.2020 välisenä aikana. Tämän jälkeen tietoja on päivitettävä, aina kun tiedot muuttuvat.

Ilmoitus tehdään netissä www.ytj.fi ja sen on maksuton. PRH antaa tietoja tunnistetuille asiakkaille, joilla on tiedoille rahanpesulain mukainen käyttötarkoitus.