Tee verkostojen avulla tehokkaampaa ja näkyvämpää markkinointia

4 joulukuun, 2018 | Kirjoittanut Vieraileva asiantuntija - Kasvumanageri, Outi Syrjälahti

Eri verkostot

Kaikki tietävät Muskettisotureiden sanonnan ”Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta”. Se toimii mitä parhaimmalla tavalla markkinoinnissa ja erityisesti somemarkkinoinnissa, kun halutaan maximoida postausten orgaaninen näkyvyys*.

Verkoston voima esiin

Moni yrittäjä kokee toimivansa yksin. Kun asiaa lähdetään tarkastelemaan lähempää ja kartoitetaan yrityksen kumppanit, alihankkijat, asiakasverkostot, ammattijärjestöt, yrittäjäjärjestöt, naapurit, yrittäjäkollegat jne. niin huomataan, että yrityksen verkosto on valtava. Ympärillä olevien ihmisten määrää ei vaan tule ajatelleeksi kaiken kiireen keskellä. Nyt tämä verkosto pitäisi osata hyödyntää somessa.

Jotta orgaanista näkyvyyttä voi lisätä ja siitä hyötyä mahdollisimman moni pitäisi yritysten olla Facebookissa ja mieluiten myös Instagramissa. Sometilin myötä yrityksellä on käytössään sometunnus (@yrityksennimi tai joku muu tunnus) joka mahdollistaa moninkertaisen näkyvyyden somepostauksille.

Esimerkiksi yritys A haluaa kiittää yritys B:tä hyvästä yhteistyöstä jolloin Yritys A kirjoittaa Facebookkiin tekstin ”Onpa kiva tehdä töitä kun on tällaisia @yritysBn kaltaisia kumppaneita. Ilman ei pärjättäisiin.” Nyt tämä lukaisu näkyy molempien yritysten hauissa. Ja koska todennäköisesti Yritys B haluaa jakaa postauksen omalla seinällään niin lisää se myös kyseisen postauksen näkyvyyttä. Ihan ilmaiseksi.

Verkostohaaste kaikille yrittäjille

Haastan kaikki yritykset nostamaan loppu vuoden aikana omassa somemarkkinoinnissaan esiin kolme (3) yritystä omasta verkostostaan. Kiitä ja kehu. Kerro, jos olet saanut hyvää palvelua. Kerro seuraajillesi niistä kumppaneista jotka mahdollistavat yrityksesi toiminnan.

Jos huomaat itse, että saat hyvää palautetta somessa niin jaa postaus eteenpäin omalle sivullesi. Näin sinun verkosto näkee myös postauksen ja sen näkyvyys kasvaa merkittävästi.

Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta!

Outi Syrjälahti
Kasvumanageri®
www.kasvumanageri.fi

* Orgaaninen näkyvyys tarkoittaa luonnollista näkyvyyttä. Näkyvyyttä josta ei ole maksettu.

Vieraileva asiantuntija – palstalla tarjoamme näkökulmia yrityksen toimintaan liittyvistä tärkeistä aiheista.