Vierivä kivi ei sammaloidu…

31 tammikuun, 2018 | Kirjoittanut BARIKKI

Niin ei tee myöskään verottaja, siitä pitää huolen jatkuvat muutokset, joista viimeisimpänä mainittakoon uusi OmaVero-palvelu. Verotili tuli käyttöön vuoden 2010 alusta, joten olikin jo aika muutoksen. Verotili ehti olla käytössä seitsemän vuoden ajan ja liekö yhteistaipaleelle tullut seitsemän vuoden kriisi, kun piti vaihtaa ”parempaan”.

Tilitoimistojen henkilökunta oli varmasti ensimmäisten joukossa tutkimassa uutta OmaVeroa, näin myös meillä Barikissa. Pettyneinä odotettiin, kun palvelu ei auennutkaan niin kuin aluksi ilmoitettiin, vaan jouduttiin useamman kerran kokeilemaan ennen kuin OmaVero aukesi ensimmäisen kerran.

Tilitoimiston henkilökunnalle on tärkeää säilyttää lapsenomainen kiinnostus uusia asioita kohtaan, jotta osaisimme neuvoa asiakkaita. Niinpä tutkailimme porukalla OmaVeron ihmeitä. Palautettakin annettiin verokarhulle. Ihme ja kumma, OmaVero on otettu hyvin vastaan asiakkaidemme keskuudessa, sillä hyvin vähän on tullut kyselyitä OmaVerosta. Odotimme enemmän yhteydenottoja uudistukseen liittyen. Verottajan sivuille on tehty opastusvideoita siitä, kuinka OmaVeron kanssa tulee toimia. Lue lisää OmaVerosta

OmaVeron käyttöönotto yrityksille on ensimmäinen askel Verohallinnon uudistushankkeesta, jonka tavoitteena on, että kaikki verotukseen liittyvät asiat voitaisiin hoitaa samassa paikassa ja verotus olisi jatkuvasti ajan tasalla. Tällöin jäännösveron maksuja ja veronpalautuksia ei enää olisi. Ensiaskeleet on siis otettu kohti tavoitetta, jäämme mielenkiinnolla odottamaan lisää.