Haluan maksaa laadukkaasta tilitoimistosta, jotta voin luottaa talousasioiden olevan kunnossa

23 toukokuun, 2018

”Yritykseni Gristal Oy tarjoaa Jyväskylän keskustassa kampaamo- ja kosmetologipalveluita sekä hierontaa. Toimin itse kosmetologina, kanssani meillä työskentelee kaksi kampaajaa ja hieroja. Ennen kuin aloitin yhteistyön Barikin kanssa kymmenen vuotta sitten, minulla oli toiminimi. Barikkilaiset huomasivat nopeasti, että yhtiömuotoni kannattaa vaihtaa osakeyhtiöksi, sillä maksoin kauheasti veroja. En ollut tajunnut asiaa itse, mutta onneksi he ottivat asian omatoimisesti esille.

Kun ostin oman liiketilan, pohdimme barikkilaisten kanssa yhdessä esimerkiksi sitä, miten alivuokralaisten vuokra-asiat kannattaa hoitaa. Tilinpäätöstä tehdessä katsomme, missä voisi vielä parantaa ja millaisia muutoksia olisi hyvä tehdä. Olen saanut heiltä tavallisten tilitoimistopalveluiden lisäksi paljon apua ja konsultaatiota.
Tilitoimisto, jonne on oikeasti mukava soittaa

Barikkiin on aina mukava soittaa, koska he ovat ystävällisiä ja haluavat auttaa. Ja auttaa he osaavatkin, sillä he kouluttautuvat ja ovat perillä tämän päivän tilanteesta ja mahdollisista muutoksista. Mielestäni tällaisessa yhteistyössä henkilökemioiden pitää toimia – barikkilaisten kanssa se kriteeri täyttyy.

Toimiva tilitoimistoyhteistyö on hirveän iso osa yrityksen toimintaa. Vaikka hoitaisi itse työnsä kuinka hyvin ja olisi asiakkaita, mutta tilitoimisto ei osaisi laskea oikein veronpalautuksia, voisi koko yritys mennä nurin. Monikaan pieni yritys ei selviä isoista mätkyistä. Siksi maksan itse mieluummin laadukkaasta tilitoimistosta, jotta voin luottaa siihen, että asiat ovat kunnossa. En ole koskaan joutunut maksamaan mätkyjä, sillä Barikilla osataan laskea veronpalautukset vaikka eurolleen oikein.

Jos saisin antaa muille yrittäjille yhden neuvon, niin kehottaisin panostamaan laadukkaaseen tilitoimistoon. Etenkin jos kyseessä on aloitteleva yrittäjä. Hyvä tilitoimisto osaa kertoa eri yritysmuodoista ja esimerkiksi osinkojen jaosta, ja tällaiset asiat vaikuttavat yrityksen tuottoon. Toimiva tilitoimistoyhteistyö voi siis oikeasti tuottaa rahaa.”

Krista Kärkkäinen, toimitusjohtaja
Gristal Oy